Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Mayr:Medea in Corinto, Munchen 2010
Mayr:Medea in Corinto, Munchen 2010
Release datum:
25-10-2011
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera
Art.nr.:
101578
Discs:
1
Inhoud:
MEDEA IN CORINTO
GIOVANNI SIMONE MAYR
LIVE OPNAME VANUIT HET NATIONALTHEATER MÜNCHEN, 2010

Medea - Nadja Michael
Giasone - Ramon Vargas
Creonte - Alastair Miles
Egeo - Alek Shrader
Dirigent - Ivor Bolton
Regie - Hans Neuenfels

World Premiere op DVD!

Giovanni Simone Mayr's 'Medea in Corinto' is de meest bijzondere opera ontdekking in de laatste decennia. (Frankfurter Allgemeine Zeitung).

Een triomf voor de Beierse Staatsopera werd deze productie met top vocalisten onder leiding van Nadja Michael en Ramon Vargas en één van de toonaangevende regisseurs van onze tijd Hans Neuenfels en met de muzikaal leider Ivor Bolton.
Mayr werd geboren in de buurt van Ingolstadt, Duitsland, in 1763. Hij verhuisde naar Italië rond 1787 en werd een van de belangrijkste componisten van de Italiaanse opera tussen Mozart en Rossini. Hij doceerde ook vele gerenommeerde componisten, waaronder Donizetti. Medea in Corinto werd geschreven aan het begin van de romantiek en het bel canto tijdperk. Zijn belangrijkste werk verenigende de stilistische kenmerken van het Weense classicisme met de Italiaanse melodische uitbundigheid en ging in première in Napels in 1813. Hoewel zijn werken grotendeels zijn vergeten vandaag de dag, werden zij tijdens zijn leven gespeeld door alle grote theaters in Europa.
Gebaseerd op de oude tragedie van Medea, die haar kinderen doodt in een krankzinnige daad van blinde wraak tegen haar trouweloze echtgenoot. Hans Neuenfels regie van deze tragedie over liefde, lust naar macht en moorddadige haat is als een boeiende sociaal-politieke thriller - de immer controversiële regisseur verweeft beelden van de aangrijpende brutaliteit in de actie.
Als Medea, de sopraan Nadja Michael - 'een van de meest gevierde Duitse sopranen' (Die Welt) - brengt vuur in haar rol en domineert het podium met haar coloraturen. Op één lijn met Michael staat de Mexicaanse tenor Ramón Vargas als Giasone, Medea's ex-echtgenoot. De krachtige vroege muziek specialist Ivor Bolton - die baanbrekende Handel producties verzorgde in München - zoekt de diepte in Mayr's werk.

Nadja Michael als Medea. Een sensationele rol, en Michael, dit wilde dier met een schitterende aanwezigheid, werpt zich met heel haar hart en ziel in de scene'. Süddeutsche Zeitung

Geluidsformaat: PCM Stereo, DD 5.0 - Beeld Formaat: 16:9
Ondertiteling: GB, F, D, SP, IT, JP, Kor - Speelduur: 151 min + 48min bonus

Barcode:
807280157895