Verdi:Messa da Requiem (2 DVD)
Verdi:Messa da Requiem (2 DVD)
Release datum:
25-10-2007
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Concert
Art.nr.:
101451
Discs:
2
Inhoud:
SPECIAAL ONTWORPEN BOX SET – 2 DVD’S VOOR DE PRIJS VAN 1

CLAUDIO ABBADO DIRIGEERT
MESSA DA REQUIEM VAN GIUSEPPE VERDI
Uitvoering – Documentaire – Repetitie

Opgenomen tijdens het Edinburgh Festival en in de kerk van San Marco (Milaan), de locatie van de wereldpremière van het Requiem

Met

Margaret Price, Jessey Norman, José Carreras, Ruggero Raimondi, Montserrat Caballé, Samuel Ramey, Peter Dvorsky

The Edinburgh Festival Choir en London Symphony Orchestra
Koor en orkest van La Scala di Milano

De dood van Alessandro Manzoni - die door Verdi aanbeden werd – in 1873, heeft de componist diep geraakt. Verdi werd toen al bewonderd als de grootste levende componist van Italië, maar ging zelf dor een creatieve crisis. De Messa da Requiem is zonder twijfel een uiterst persoonlijke compositie van Verdi die de diepste angsten van de componist in de confrontatie met zijn eigen sterfelijkheid weer geeft. Tegelijkertijd is het ook een zeer ‘publiek’ werk waarin de dichter van het Italiaanse volk alsmede de Italiaanse aard geëerd worden in een muzikale taal die de grote traditie van de Italiaanse muziek en cultuur weerspiegelen. Verdi voelde dat hij getuige was van het verdwijnen van juist die muziek en cultuur.
In de documentaire en repetitie zijn we Claudio Abbado - internationaal geroemd als één van de beste dirigenten van onze tijd - werken aan Verdi’s Requiem. Opgenomen in de kerk van San Marco in Milaan, waar de wereldpremière van het Requiem heeft plaats gevonden.
Deze documentaire geeft een fascinerend inzicht in de repetitiemethodes van Abbado, met koor en orkest van La Scala, Montserrat Caballé en anderen. De film toont repetities voor deze grootse muzikale schepping op drie locaties: in de Chiesa di San Marco in Milaan met soisten, koor en orkest; op het hoofdpodium van het Teatro alla Scala met het orkest; en in één van de repetitieruimtes van de opera, met diverse zangers, waarvan sommige bij een tweede uitvoering betrokken waren. Het resultaat biedt de kans om een directe vergelijking te maken tussen twee sopranen en twee tenoren. De solisten zijn Montserrat Caballé en Cecilia Gasdia (sopranen), Lucia Valentini-Terrani (mezzo-sopraan), Peter Dvorsky en Chris Merritt (tenoren) en Samuel Ramey (bas).

Barcode:
0807280145199