Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Verdi:Trovatore, Il
Verdi:Trovatore, Il
Release datum:
01-04-2003
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera
Art.nr.:
100276
Discs:
1
Inhoud:
Il Trovatore
Guiseppe Verdi

Opera in drie aktes, gezongen in het Italiaans
Libretto van Salvatore Cammarano, voltooid door Leone Emanuele Bardare
Vanuit het Sydney Opera House
The Elizabethan Sydney Orchestra, The Australian Opera Chorus, Dirigent: Richard Bonynge
Regie: Elijah Moshinsky
Bezetting: Joan Sutherland, Lauris Elms, Kenneth Collins, Donald Shanks, Jonathan Summers, Cynthia Johnston, Robin Donald

Speelduur: 142 minuten
Opnamejaar: 1983
Menu talen: GB, DE, FR, ES
Ondertiteling: GB, DE, FR, ES, IT
Beeldformaat: 4:3
Geluid: PCM Stereo
Artikelcode: 100 276

Joan Sutherland was op het hoogtepunt van haar carrière toen in 1983 ze de rol van Leonora vertolkte. De productie van Elijah Moschinky werd op maat gemaakt voor Sutherland, waarmee Leonora kon uitgroeien tot een waarachtig tragische heldin in het hart van de opera.
Verdi’s krachtige en gepassioneerde opera vertelt een verhaal van burgeroorlog en verraad. Een natie en een familie worden verscheurd als twee mannen – tegenstanders in liefde en oorlog – tot verraad en moord gedreven worden door het verlangen naar dezelfde vrouw. Een wraakzuchtige zigeuner kent het geheim van de band die deze dodelijke tegenstanders bindt.
De briljante vertolking van Leonora door Dame Joan Sutherland wordt vertrekt door de vertolkingen van Kenneth Collins als de troubadour Manrico en Jonathan Summers als Graaf Di Luna – de twee mannen die haar lief hebben. De indrukwekkende eenvoud van Moschinky’s productie wordt kracht bij gezet door de revolutionare, kleurrijke achtergronden; het werk van de vooraanstaande Australische kunstenaar Sidney Nolan.

Barcode:
4006680102764