Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Physical Teatre:Three Ballets by DV8
Physical Teatre:Three Ballets by DV8
Release datum:
01-09-2016
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Moderne Dans
Art.nr.:
109253
Discs:
1
Inhoud:
Three Ballets By DV8 Physical theatre
Strange Fish
De acteurs in Strange Fish, waaronder Kate Champion, Nigel Charnock en Jordi Cortes Molina zijn genadeloos in het verbeelden van metaforen van extreme emoties. Centraal staat de aard van onze zoektocht naar iemand van wie we willen houden, of iets of iemand waarin we willen geloven. De pijn nergens bij te horen en de verschrikking om alleen te zijn worden meedogenloos geëtaleerd in een serie krachtige beelden, zonder medelijden maar met oprechte compassie. Strange Fish werd bekroond voor onder meer de choreografie op het Festival International Danse Visions van 1994.

Enter Achilles
Enter Achilles is een geestige maar wrede studie naar de mannelijke psyche, gesitueerd in een typisch Engelse kroeg: sjofel en door nicotine verkleurd. De jukebox speelt popliedjes en de televisie laat voetbal zien waaromheen acht mannen van hun bier drinken. Maar het kameraadschappelijke plezier balanceert op het randje van een messcherpe spanning. Want achter de façade van de mannelijk kroeglol gaat een scala van paranoia en onzekerheid schuil, waar zwakte meedogenloos wordt uitgebuit en kwetsbaarheid wordt gemaskeerd door geweld. Enter Achilles won in 1997 een Emmy Award en de Special Prize op het zesde Golden Antenna Television Festival in 1996.

Dead Dreams of Monochrome Men
In Dead Dreams of Monochrome Men gaat regisseur Lloyd Newson de gangen na van de beruchte seriemoordenaar Dennis Nilsen. Daarbij is het uitgangspunt de overtuiging dat homofobie onvermijdelijk excessen uitlokt. De film beschrijft de verstoorde krachten die Nilson ertoe brachten om te moorden. Gesitueerd in het schemergebied van de ordinaire vleesmarkt en het homoclubcircuit is het fragiele evenwicht tussen seks en de dood verdwenen. IMZ Dance Screen bekroonde de film in 1990 voor Best Stage Performance Reworked for the Camera.


Geluidsformaat: PCM Stereo - Beeldformaat: 4:3
Speelduur:158min
Barcode:
0807280209396
Video: