Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Debussy:Pelléas et Mélisande, Essen 2012
Release datum:
12-10-2013
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera DVD
Art.nr.:
101686
Discs:
1
Inhoud:
PELLÉAS ET MÉLISANDE
CLAUDE DEBUSSY
LIVE OPNAME ESSEN 2012

Pelléas - Jacques Imbrailo
Mélisande - Michaela Selinger
Golaud - Vincent Le Texier
Geneviève - Doris Soffel
Arkel - Wolfgang Schöne
Conductor Essener Philharmoniker - Stefan Soltesz
Stage Director - Nikolaus Lehnhoff

Introverte tedere muziek en een libretto dat zinspeelt op veel en weinig antwoorden biedt - zoals in Pelleas et Melisande, Claude Debussy's enige uitgewerkte opera, gebaseerd op het toneelstuk van dezelfde naam van Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck.

Deze uitvoering in Essen in het Aalto Theatre, dit pionierswerk van de vroegmoderne tijd was een mijlpaal. De dirigent Stefan Soltesz weet deze te markeren met sensuele Debussy kleuren, laat de melodie bloesemen. En wanneer deze serafijnen tonen klinken vanaf het met licht overspoelde podium,laten we de wereld ver achter ons ", schreven de critici .

De smaakvolle nauwkeurige enscenering van regisseur Nikolaus Lehnhoff heeft een cast die bij deze wonderlijke klanken passen. De personages lijken te zweven door de scènes en op het podium de onbesproken, de ontkenning en het uitsterven van hun gevoelens weergeven. En tonen mensen in dit verhaal in onontkoombare eenzaamheid .

Sterren van deze productie zijn de jonge Zuid-Afrikaanse bariton Jacques Imbrailo als Pelleas en Michaela Selinger als Melisande, evenals Vincent Le Texier en Doris Soffel .

" Deze uitzonderlijke productie realiseert [ ... ] wat eigenlijk alleen begrepen kan worden als magie." Die Welt

" De werkelijke sensatie is echter de klassieke, koude pracht van het decor die de zangers stuurt naar:catharsis, hartzeer." Frankfurter Allgemeine SonntagszeitungGeluidsformaat: PCM Stereo, DD 5.1 - Beeldformaat: 16:9
Speelduur: 151min - Ondertiteling: FR,DE,GB,ES,IT Kor
Barcode:
807280168693
Video: