Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Debussy:PELLEAS ET MELISANDE
Debussy:PELLEAS ET MELISANDE
Release datum:
14-11-2012
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera
Art.nr.:
107285
Discs:
2
Inhoud:
PELLÉAS ET MÉLISANDE
CLAUDE DEBUSSY

Live opname vanuit het Zurich Opera Huis, 2004

PelléAs - Rodney Gilfry
MéLisande - Isabel Rey
Golaud - Michael Volle
Arkel - LáSzló PolgáR
GenevièVe - Cornelia Kallisch
Dirigent - Franz Welser-MöSt
Regie - Sven-Eric Bechtolf
Decor - Rolf Glittenberg

Een enscenering van Claude Debussy enige voltooide opera, Pelleas et Melisande, live opgenomen in het Zurich Opera House.
De première in Parijs in 1902 bracht de nieuwe eeuw op het podium. Het begon rustig, de invoering van een nieuwe vrouwelijke figuur, die de beeldend kunstenaars van l'art nouveau voorzag van een fascinerend alternatief voor bijvoorbeeld femmes fatales zoals Oscar Wilde's Lulu en Frank Wedekind's Salome.
Debussy (1862-1918) bewerkte een dromerig libretto van de Belgische toneelschrijver en dichter, Maurice Maeterlinck (1862-1949) en in de muziek bleef de symbolische kwaliteit van het mysterieuze, bijna statische sprookje behouden.
Dirigent Franz Welser-Most en directeur Sven-Eric Bechtolf zijn uitgegroeid tot een van de toonaangevende samenwerkings verbanden in het hedendaagse muziektheater. De personages worden indrukwekkend verzorgd door Rodney Gilfrey en Isabel Rey in de titelrollen.
Af en toe geplaatst in een rolstoel die wijzen op emotionele en fysieke tekortkomingen en vaak gedubbeld door poppen. Debussy's protagonisten worden op afstand gehouden in hun onderbewuste droomwereld. Franz Welser-Most dirigeert een voorstelling die duidelijk, goed gestructureerd is, niet sentimenteel en volgt de lijn van de muziek, die zelfs vandaag de dag heeft niets van zijn glans heeft verloren. De ontwerper Rolf Glittenberg situeert het decor in een afgelegen opera universum, dat zowel grijswit en ijskoud is.


"Wanneer hij zingt opent hij een formidabele schat aan intelligent kunstenaarschap. De stem is resonant, flexibel en glad, breed in bereik en hij gebruikt het met diepte, voorzichtig op zoek naar wat hij toevallig kan pakken. De bariton Rodney Gilfry is een kunstenaar van de eerste orde. "Financial Times"

Geluidsformaat: PCM Stereo, DD 5.0, DTS 5.0 - Beeldformaat: 16:9
Ondertiteling: IT, DE, GB, FR, ES - Speelduur: 161 min
Barcode:
824121001629
Video: