Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Donizetti:Maria Stuarda
Donizetti:Maria Stuarda
Release datum:
12-02-2009
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera
Art.nr.:
101361
Discs:
1
Inhoud:
LIVE OPNAME VANUIT HET TEATRO ALLA SCALA, MILAAN, 2008
Met
Elisabetta - ANNA CATERINA ANTONACCI
Maria Stuarda - MARIELLA DEVIA
Anna Kennedy - PAOLA GARDINA
Roberto - FRANCESCO MELI
Giorgio Talbot - SIMONE ALBERGHINO
Lord Guglielmo Cecil - PIETRO TERRANOVA
Dirigent - ANTONINO FOGLIANI
Regie,Décor,Kostuums - PIER LUIGI PIZZI
Orkest en Koor - van het Teatro alla Scala

Één eiland met twee koninginnen. Het recept voor catastrofe. Speciaal als beide een legitieme claim hebben op elkaars troon. Ze zijn tenslotte familie van elkaar.. Pure machtspolitiek is waar het om gaat. En omwille van staatsveiligheid moet één van de koppen rollen.

Maria Stuarda is meer dan honderd jaar niet uitgevoerd. Pas in 1958 werd de opera weer opgevoerd onder leiding van dirigent Olivierode Fabritiis. De werkelijke doorbraak kwam met de productie van Giorgio de Lullo’s Florentine ter gelegenheid van het Maggio Musicale in 1967 , met décor en kostuum ontwerp van Pier Luigi Pizzi, die voor deze productie in het La Scala in 2008 tevens de regie verzorgde.
Leyla Gencer and Shirley Verrett hebben de vocale standaard gezet voor de twee koninginnen. Sindsdien is het een populaire opera. Diverse topartiesten hebben de uitdagende vocale en acteer eisen als uitdaging gezien waaronder o.a.:Montserrat Caballé, Beverly Sills, Janet Baker, Rosalind Plowright, Joan Sutherland, Huguette Tourangeau, Maria Chiara, Edita Gruberova en Agnes Baltsa. Mariella Devia als Maria en Anna Caterina Antonacci als Elisabetta hebben hun namen toegevoegd aan deze indrukwekkende lijst.

Geluids Formaat: PCM Stereo,DD 5.1 - Beeld Formaat: 16:9
Menu Taal: GB - Ondertiteling: IT, GB, D, F, SP, JP
Speelduur: 138 min +13 min Bonus
Barcode:
0807280136197