Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Massenet:Manon
RENÉE FLEMING
Massenet:Manon
Release datum:
12-02-2009
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera
Art.nr.:
107003
Discs:
2
Inhoud:
LIVE OPNAME VANUIT OPÉRA NATIONAL DE PARIS
Met:
Manon Lescaut - RENÉE FLEMING
Le Chevalier des Grieux - MARCELO ALVAREZ
Lescaut - JEAN-LUC CHAIGNAUD
Le Comte des Grieux - ALAIN VERNHES
Guillot de Morfontaine - MICHEL SÉNÉCHAL
Orkest en Koor - OPÉRA NATIONAL DE PARIS
Dirigent - JESUS LOPEZ-COBOS
Décor en kostuums - WILLIAM ORLANDIArthaus presenteert een prachtige Manon van de Opera Paris op DVD. Met de Amerikaanse ster sopraan Renée Fleming in de titelrol en de Argentijnse tenor Marcelo Álvarez als tegenspeler en de Spaanse Jesús López-Cobos. Dit meesterwerk van de Franse lyrische opera is een feest voor oog en oor.

De muzikale prestaties van de uitvoerenden zijn van een hoog niveau. Renée Fleming’s Manon is vrouwelijk en verleidelijk. Haar stem is perfect ontwikkeld voor deze veeleisende rol. De wisselingen van register, gevoel en expressie zijn veelvuldiger dan in bijna elke andere opera rol. De combinatie van vocale schoonheid en veelzijdigheid in muzikale vormgeving maakte haar Manon tot een enorm succes. In een interview verklaarde ze:”Manon is mijn favoriete rol, het is zo elegant en delicaat. Het heeft zowel dramatische- als lyrische elementen”.

Renée Fleming wordt bijgestaan door een briljante Marcelo Álvarez, die gezien wordt als een van de beste tenoren in het internationale circuit(Opera News), in de rol van Chevalier des Grieux. Samen verzorgen ze een dramatische laatste scène waarbij Manon in de armen van haar geliefde sterft.Geluids Formaat: PCM Stereo,DD 5.1, DTS 5.1 - Beeld Formaat: 16:9
Menu Taal: GB - Ondertiteling: IT, GB, D, F, SP,
Chinese - Speelduur: 164 min
Barcode:
0807280700398