Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
The Purcell:Fairy Queen
Opera in vijf aktes (gebaseerd op Shakespeare?s A Midsummer Night?s Dream
Purcell:Fairy Queen, The
Release datum:
12-02-2015
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera
Art.nr.:
100201
Discs:
1
Inhoud:
The Fairy Queen
Henry Purcell (1659-1695)

Opera in vijf aktes (gebaseerd op Shakespeare’s A Midsummer Night’s Dream)
Orkest en koor van de English National Opera, gedirigeerd door Nicholas Kok
Bezetting: Yvonne Kenny, Thomas Randle, Simon Rice, Richard Van Allan, Arthur Pita / Choreografie en enscenering door Quinny Sacks, geregisseerd door David Pountney

Speelduur: 134 minuten
Opnamejaar: 1995
Menu talen: GB, D, F,SP
Ondertiteling: D, F, SP
Beeldformaat: 16:9
Geluid: PCM Stereo
Artikelcode: 100 200

De nieuwe productie van Purcell’s The Fairy Queen door de English National Opera (ENO) werd zowel door het publiek als de muziekpers enthousiast ontvangen. Deze sfeervolle enscenering werd bedacht door David Pountney, Robert Israel ontwierp het decor, Dunya Ramicova was verantwoordelijk voor het kostuumontwerp en Quinny Sacks creëerde de choreografie voor de dansrollen en de adembenemende ballet scènes.
Onder de muzikale leiding van Nicholas Kok speelt het English National Orchestra op glasheldere en aanstekelijke wijze de barokke muziek. Naast de uitmuntende uitvoeringen van de dansrollen, zoals Puck (Simon Rice) en de Indiaanse jongen (Arthur Pita), werd een legioen uitstekende zangers bij elkaar gebracht, zoals zelden te zien op het toneel van een barok-opera. Onder hen Yvonne Kenny als Titania, Thomas Randle als Oberon en Richard Van Allan als King Theseus. Jonathan Best was met zijn komische creatie van dronken dichter geliefd bij het publiek en werd door de pers geprezen. Andere zangers, zoals Michael Chance, Mary Hegarthy, Janis Kelly, Marc Le Brocq en Christopher Ross droegen alle hun talent bij aan de creatie van een ongebruikelijke theaterervaring, die meesterlijk op deze DVD wordt weergegeven.

Barcode:
807280020199
Video: