Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Raymonda:Dancers Dream
Raymonda:Dancers Dream
Release datum:
12-02-2009
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Ballet
Art.nr.:
107015
Discs:
1
Inhoud:
EEN DOCUMENTAIRE BETREFFENDE DE PRACHTIGE BALLET
PRODUCTIES VAN RUDOLF NUREYEV BIJ HET OPÉRA NATIONAL DE PARIS

Regie - FRANÇOIS ROUSSILLON
Choreografie - RUDOLF NUREYEV (op basis van Marius Petipa)
Décor en kostuum ontwerp - NICHOLAS GEORGIADIS
Muziek - ALEXANDER GLAZUNOV

Les Etoiles, les Premiers Danseurs et le Corps de Ballet de l’Opéra
national de Paris Orchestre de l’Opéra national de Paris – dirigent ALEXANDER ANISSIMOV

Toen in 1983 Nureyev als Artistiek Directeur verantwoordelijk werd voor het ballet van de Parijse Opera, sprak hij tot de dansers van het ensemble de woorden , “Niet praten, maar werken”. Twee maanden later al presenteerde hij de prachtige nieuwe productie van Marius Petipa’s ballet Raymonda. Deze productie was zowel voor Nureyev als voor het ensemble van groot belang, omdat het zijn eerste choreografie was voor dit ensemble. Het vormde de basis van zijn persoonlijke relatie met de dansers als choreograaf, docent en directeur. Er was geen betere keuze mogelijk dan voor Raymonda, om gebruik te maken van de bijzondere kwaliteiten van dit ensemble, dat tot de beste van de wereld behoort. Niet alleen in de drie hoofdrollen in diverse pas-de-deux, in een dramatisch zwaardgevecht en in droom scènes, maar tevens in de indrukwekkende solo’s van een dozijn andere dansers en de spectaculaire ensemble scènes. Waaronder de Hongaarse dans, een opwindende Spaanse dans, een wonderlijke polonaise en fascinerende pas-de-quatre en pas-de-six.

Deze documentaire van François Roussillon onderzoekt de verschillende aspecten van deze choreografie, die inmiddels behoort tot het standaard repertoire van dit ensemble.
Nureyev’s aangeboren dans talent en zijn tot in perfectie uitgevoerde repetities maken deze Raymonda tot een van de meesterwerken in de ballet historie.

Geluids Formaat: PCM Stereo - Beeld Formaat: 16:9
Menu Taal: GB - Subtitle Languages: IT, GB, D, SP,
Chinese - Speelduur: 83 min
Barcode:
0807280701593