Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Romeo&Juliete: Dancers Dream
Romeo&Juliete: Dancers Dream
Release datum:
12-02-2009
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Ballet
Art.nr.:
107017
Discs:
1
Inhoud:
EEN DOCUMENTAIRE BETREFFENDE DE PRACHTIGE BALLET
PRODUCTIES VAN RUDOLF NUREYEV BIJ HET OPÉRA NATIONAL DE PARIS


Met:
Juliette - ELISABETH MAURIN
Roméo - MANUEL LEGRIS
Regie - FRANÇOIS ROUSSILLON
Choreografie - RUDOLF NUREYEV
Décor & kostuum ontwerp - EZIO FRIGERIO
Muziek - Sergei Prokofi ev

Les Etoiles, les Premiers Danseurs et le Corps de Ballet de l’Opéra
national de Paris Orchestre de l’Opéra national de Paris – dirigent VELLO PÄHN


Romeo and Juliet, gecomponeerd door Sergei Prokofiev in 1935, is een van de weinige grote balletten die bij een groot publiek bekend is. In tegenstelling tot Swan Lake, Sleeping Beauty, en the Nutcracker, bestaan er echter maar weinig originele uitvoeringen voor Romeo and Juliet, die in de ballet historie erkent worden als meesterwerk.

Nureyev’s choreografie van Romeo and Juliet ontstond in het kader van het London Festival Ballet in 1977, en in 1984, kort nadat hij verantwoordelijk was geworden voor het ballet van de Parijse Opera, produceerde hij een grote en glorieuze versie voor dit ensemble. Zijn versie volgt het origineel van Shakespeare nadrukkelijk. Bekend is dat hij de tekst telkens weer las en bestudeerde.

De vele drukke scènes, folk dans partijen en de balkon scènes werden met een buitengewone vitaliteit gedanst en vormen het bewijs van Nureyev’s bijzondere talent als danser en choreograaf. In 1995, twee jaar na zijn dood, werd deze opwindende en innovatieve choreografie hernomen door het ballet van de Parijse Opera. Met zijn prachtig renaissance décor van Ezio Frigerio en de luxueuze kostuums, behoort dit ballet tot de grootse producties van de Parijse Opera.

De hoofdrollen, in 1984 gedanst door Monique Londoérs en Patrick Dupond, werden verzorgd door Elisabeth Maurin en Manuel Legris, die hun carrière begonnen onder leiding van Nureyev. Met hulp van Patricia Ruanne, die een lange tijd Nureyev’s assistente was, werd geprobeerd het hoge niveau van deze voorstelling te evenaren.

Geluis Formaat: PCM Stereo - Beeld Formaat: 16:9
Menu Language: GB - Ondertiteling: IT, GB, D, SP
Speelduur: 89 min
Barcode:
0807280701991