Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Meeuw de:Shchedrin, Bolshoi Moskou 1980
Meeuw de:Shchedrin, Bolshoi Moskou 1980
Release datum:
24-11-2009
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Ballet
Art.nr.:
101477
Discs:
1
Inhoud:
DE MEEUW
RODION SHCHEDRIN
Wereld première op DVD!

Bestel De Meeuw

Gebaseerd op het toneelstuk van Anton Tsjechov
Live opname vanuit het Bolshoi Theatre, Moskou 1980

Choreografie en Dans - MAYA PLISETSKAYA
Nina Zarietchnaya, The Seagull - MAYA PLISETSKAYA
Konstantin Trepljov - ALEXANDER BOGATYREV
Dirigent - ALEXANDER LAZAREV
Décor - VALERY LEVENTAL
Kostuum ontwerp voor Maya Plisetskaya - PIERRE CARDIN
Ballet en Orkest - BOLSHOI THEATRE


“De Meeuw” is een verbazingwekkende en ontroerende ballet uitvoering gebaseerd op het toneelstuk van Anton Tsjechov. Het vertelt het liefdes verhaal van jonge mensen denkend aan hun levensweg en de kunst van het acteren. De romantische en artistieke conflicten van de vier karakters zijn prachtig choreografisch uitgewerkt door Maya Plisetskaya. Zij danst de hoofdrol in de rol van Nina.

Plisetskaya behoort tot de grootste ballerina’s van de 20th eeuw. Haar choreografie is briljant, met sterke beelden en uitzonderlijke dansers die deze Tsjechov tot een adem benemende voorstelling maken. De begeleidende muziek van Rodion Shchedrin versterkt het aangrijpende verhaal. Met deze muziek bewijst deze componist zijn passie voor Russische folklore,-muziek en - literatuur. Hij slaagt erin een synthese te maken tussen traditionele- en moderne vormen.

Deze opname is van de ballet uitvoering in het historische Bolshoi Theater in Moskou in 1980. Gezien het hoge niveau van de dansers en het orkest is dit een unieke en erg plezierige ervaring voor de kijkers. En tevens een historisch document van de uitzonderlijke danseres Maya Plisetskaya.

BONUS: Interview met Maya Plisetskaya en Rodion Shchedrin. Introductie op het ballet en de choreografie.

Geluids Formaat: PCM STEREO - Beeld Formaat: 4:3 (Ballet) / 16:9 (Bonus) Speelduur 85 min (Ballet) / 30 min (Bonus) - Voice over : RU, GB, DE, FR, ES, IT, JP (Bonus)
Barcode:
807280147797