Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Excelsior: Milaan 2002
Excelsior: Milaan 2002
Release datum:
17-02-2010
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Ballet
Art.nr.:
107115
Discs:
1
Inhoud:
EXCELSIOR
LUIGI MANZOTTI
LIVE OPNAME VANUIT HET TEATRO DEGLI ARCIMBOLDI,
MILAAN 2002

Ballet in twee delen en 11 scènes - Muziek ROMULADO MARENCO

Light - MARTA ROMAGNA
Obscurantism - RICCARDO MASSIMI
Civilisation - ISABEL SEABRA
Slave - ROBERTO BOLLE
Dirigent - DAVID COLEMAN
Choreografie - UGO DELL’ARA


In 1881 werd in La Scala Milan een prachtig ballet spektakel uitgevoerd. Het doel was om middels een ballet alle grote ontdekkingen en prestaties te presenteren die de late 19e eeuw hadden opgeleverd. Het resultaat een choreografisch, historisch, allegorisch, fantastisch plot in twee delen en elf scènes, dus geen ballet in de klassieke zin.

Excelsior is een soort van choreografische compositie, een lofzang op de vooruitgang in de wetenschap en technologie, in overeenstemming met het heersende optimisme in dat tijdperk. De stoommachine, de Brooklyn Bridge, elektriciteit,de telegraaf, het Suez-kanaal en de tunnel tussen Italië en Frankrijk zijn alle technische verworvenheden, die worden weergegeven op het podium.
Ondanks het ogenschijnlijk saaie onderwerp wat de eerste uitvoering een enorm succes en werden er in alleen al in het eerste jaar 103 uitvoeringen gegeven!!
Deze productie uit 2002 in het Teatro alla Scala geeft uitbundig kleur aan Manzotti’s werk. Met op het podium 100 dansers met verwijzingen naar het MGM film tijdperk en Busby Berkeley achtige dansen, een garantie voor een intrigerende en charmante voorstelling.

Geluids Formaat: PCM STEREO DD 5.1, DTS 5.1 - Beeld Formaat: 16:9
Ondertiteling: IT, GB, DE, FR, ES, CN (Introduction)
Speelduur: 120 mins
Barcode:
807280711592