Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Rossini:L’ITALIANA IN ALGERI , Parijs 1998
Release datum:
23-03-2010
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera
Art.nr.:
107127
Discs:
1
Inhoud:
L’ITALIANA IN ALGERI
GIOACCHINO ROSSINI
LIVE OPNAME VANUIT HET OPÉRA NATIONAL DE PARIS 1998

Mustafà - SIMONE ALAIMO
Isabella - JENNIFER LARMORE
Lindoro - BRUCE FORD
Taddeo - ALESSANDRO CORBELLI
OPÉRA NATIONAL DE PARIS
Dirigent - BRUNO CAMPANELLA
Regie - ANDREI SERBAN
Décor en kostuums - MARINA DRAGHICI


Arthaus presenteert een productie van Rossini's L'Italiana in Algeri
door de beroemde opera regisseur Andrei Serban en uitgevoerd
door Bruno Campanella van het prestigieuze Opera National de
Parijs. De uitstekende cast van zanger-acteurs werd geleid door de internationale Mezzo-ster Jennifer Larmore die met haar natuurlijke omgang met
het publiek, haar prachtige stem en met uitstekend acteer werk, centraal staat bij deze enscenering. De Amerikaanse zangeres heeft een reputatie verworven als een Rossini specialiste, en is geen onbekende van de inventieve ensceneringen van de komedies van deze componist.

Alhoewel deze opera is vernoemd naar het Italiaanse meisje, haar tegenspeelster Mustafà is net zo dominant, en deze productie heeft een van de belangrijkste exponenten van deze vrolijke rol, de bas buffo Simone Alaimo. Twee andere vooraanstaande Rossini zangers completeren de cast: de tenor Bruce Ford, die de voorhoede vormt bij de herleving van de opera's van Rossini en zijn Lindoro is gehoord in de toonaangevende operahuizen in Europa, en Alessandro Corbelli, die de ongelukkige Taddeo, beledigd en bespot bij zijn eerste verschijning, verandert in een personage met een volledig afgerond karakter, met al zijn onhandigheid, pretenties en schuchtere gretigheid om te behagen.

Uitzonderlijke kleuren en onophoudelijke bewegingen zijn de kenmerken van deze productie van regisseur Andrei Serban en zijn ontwerper Marina Draghici. In deze productie is alles uitvergroot, van de uitpuilende magen van de slaven in het paleis tot aan het enorme schip dat we zien zinken achter Isabella.

Geluids Formaat: PCM STEREO, DD 5.1
Beeld Formaat: 16:9
Ondertiteling: GB, DE, FR, ES, IT

Speelduur: 148 min
Barcode: 807280712797
Artikel No: 107 127
Barcode:
807280712797