Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
BIGONZETTI:Romeo and Juliet; Ludwigshafen 2006
BIGONZETTI:Romeo and Juliet; Ludwigshafen 2006
Release datum:
23-03-2010
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Ballet
Art.nr.:
101399
Discs:
1
Inhoud:
ROMEO AND JULIET
Muzikale montage gebaseerd op SERGEI PROKOFIEV
LIVE OPNAME VANUIT HET THEATER IM PFALZBAU,
FESTSPIELE LUDWIGSHAFEN, 2006

COMPAGNIA ATERBALLETTO
STAATSPHILHARMONIE RHEINLAND-PFALZ

Dirigent - BRUNO MORETTI
Choreografie - MAURO BIGONZETTI
Décor en Kostuums - FABRIZIO PLESSI
Naar een idée van - MAURO BIGONZETTI & FABRIZIO PLESSI

Nooit is een verhaal zo vaak verteld en heeft het zoveel geografische, culturele en maatschappelijke grenzen overschreden, als het verhaal van Romeo en Julia. In
het oude Griekenland een mythe, net zoals de wind of een rivier het land en culturen doorkruiste, en het veranderde van verhaal op verhaal, maar behield altijd zijn diepe betekenis. En ja, ook in onze tijd behoort de mythe van Romeo en Julia waarschijnlijk tot het meest bekende verhaal van onze cultuur. De inhoud van het verhaal bepaalt de structuur, en is onafhankelijk van de personages en setting. En het is die inhoud die ons raakt. Liefde, Passie, Conflicten, Dood en het Lot - Dit zijn de vijf elementen van deze mythe.

Aterballetto staat voor choreografieën vol met passie. De muziek van Prokofiev is krachtig en suggestief, de onderliggende emoties zijn universeel. De choreograaf Bigonzetti richt zich op de voornaamste boodschap van sensualiteit, conflicten,
liefde en dood. Zijn ballet drama van Romeo en Julia is een hommage aan jongeren en hun verlangen naar het nemen van risico's. De Italiaanse videokunstenaar Fabrizio Plessi is verantwoordelijk voor deze extravagante ballet versie met zijn moderne decor met video-effecten en motor kostuums.

"Fabrizio Plessi's decor beschikt over een boven normaal evocatief vermogen - met mobiele hightech constructies, propellers en opvallende kleuren, allemaal in retro-styling, en levert zijn bijdragen aan de algehele impact van het ballet, ondersteund door Prokofiev’s muziek en het prachtige prestaties van alle artiesten. "
Corriere della Sera

BONUS:
Interviews metMauro Bigonzetti, Fabrizio Plessi en Bruno Moretti

Beeld Formaat: 16:9 - Ondertiteling: IT, GB, DE, FR, ES (Bonus)
Geluids format:PCM Stereo

Speelduur: 101 mins
Barcode: 807280139990
Artikel: 101 399
Barcode:
807280139990