Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Schubert:Dietrich Fischer-Dieskau
Schubert:Dietrich Fischer-Dieskau
Release datum:
14-11-2012
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Concert
Art.nr.:
107523
Discs:
1
Inhoud:
DIETRICH FISCHER-DIESKAU

Dietrich Fischer-Dieskau

Franz Schubert: Winterreise & Die schöne Müllerin
Dietrich Fischer-Dieskau
Alfred Brendel
András Schiff

Dietrich Fischer-Dieskau wordt 85 jaar in Mei 2010. Ter gelegenheid van deze verjaardag presenteert Arthaus een speciale uitgave van Franz Schubert’s
Winterreise & Die schöne Müllerin.
Franz Schubert's cyclus Winterreise werd voltooid in zijn laatste
levensjaren. Het wordt beschouwd als het hoogtepunt uit het genre en een toetssteen op basis waarvan zangers worden beoordeeld. Te slagen in
de interpretatie van Winterreise is het artistieke hoogtepunt van een zanger. De liederencyclus werd een van Dietrich Fischer-Dieskau's hoogtepunten en het is waarschijnlijk dat dit werk de bariton tot een internationale bekende zanger heeft gemaakt.

In deze opname in de Siemensvilla in Berlijn in januari 1979, zien we twee van de belangrijkste muzikanten uit die periode, in de bloei van hun leven en op het artistieke hoogtepunt van hun carriere. De ervaren Schubert liederen zanger en de Oostenrijkse pianist Alfred Brendel, over de hele wereld bekend om zijn gezaghebbende interpretaties van piano muziek van Schubert - hebben beide de Winterreise regelmatig uitgevoerd in de periode tussen 1975 en 1989.

In 1991, ging Dietrich Fischer-Dieskau eindelijk akkoord met de uitvoering van Schuberts Die Schöne Müllerin op de Feldkirch Schubertiade - hij had deze twintig jaar niet in het openbaar gezongen. De grote bariton behoorde tot de kleine groep kunstenaars die dit unieke, Oostenrijkse festival van kamermuziek zijn onderscheidend karakter geven. Hij had diverse Schubert uitvoeringen verzorgd op dit festival, maar nog nooit Die Schöne Müllerin. De pianist András Schiff vormde lange tijd een vast onderdeel van dit festival en dit was de hun eerste samenwerking in Feldkirch - en dus opgenomen door de Oostenrijkse televisie (ORF). Het belang van deze documentaire werd versterkt door Fischer-Dieskau pensionering twee jaar later.

BONUS: Opname van repetitie en een interview met Dieter Fischer-Dieskau

Geluids Formaat: PCM STEREO - Beeld Formaat: 4:3
Ondertiteling: DE, GB, FR, IT, ES - Speelduur: 135 min (uitvoering) & 77 min (bonus)
Barcode:
0807280752397
Video: