Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Mozart:Cosi Fan Tute, Zurich 2009, BR
Mozart:Cosi Fan Tute, Zurich 2009, BR
Release datum:
19-05-2010
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera Blu-Ray
Art.nr.:
101496
Discs:
1
Inhoud:
COSÌ FAN TUTTE - BR
WOLFGANG AMADEUS MOZART
LIVE OPNAME VANUIT HET ZURICH OPERA HOUSE, 2009

Fiordiligi - MALIN HARTELIUS
Dorabella - ANNA BONITATIBUS
Despina - MARTINA JANKOVÁ
Ferrando - JAVIER CAMARENA
Guglielmo - RUBEN DROLE
Don Alfonso - OLIVER WIDMER

ZURICH OPERA HOUSE
Dirigent - FRANZ WELSER-MÖST
Regie - SVEN-ERIC BECHTOLF
Décor - ROLF GLITTENBERG


Jaloerse mannen en onbetrouwbare vrouwen: Mozart’s “Opera buffa” Così fan
tutte is een meesterwerk in dit genre. Dit opera juweeltje, deels komedie, deels tragedie is een wrange studie in de liefde, manipulatie en vertrouwen. Na "Le nozze di Figaro" en "Don Giovanni" is Così fan tutte de derde en laatste samenwerking van Mozart en librettist Lorenzo Da Ponte.
Het is een duidelijke visie op de verwarring van menselijke relaties en opent een afgrond die buiten het kader valt van een "Dramma giocoso". In het spanningsveld tussen liefde en passie, veiligheid en zelf verloochening, trouw en verraad, gaan de koppels verloren in emotionele chaos. Mozart illustreert deze verschillende emoties met zijn sublieme muziek. Deze is aangrijpend en stoïcijns, oprecht en romantisch.

Een mooie cast verrijkt de opzwepende muziek van Mozart. Onder leiding van Franz Welser-Most is de uitvoering van deze productie van de Opera van Zürich House van een hoog muzikaal niveau. Samen met de directeur Sven-Eric Bechtolf, hebben zij zich ontwikkeld tot één van de toonaangevende teams in het hedendaagse muziektheater. Een geweldige score, een beroemde productie en prachtige zangers: deze Così fan tutte live opgenomen in het beroemde operahuis van Zürich is een 'must' voor operaliefhebbers.

"Het dirigeren van Franz Welser-Most is bepalend: ontspannen maar attent, gericht op de individuele stemmen van de solisten, maar op hetzelfde moment met een luisterend oor voor het algemene toonbereik van het orkest ..." Neue Zürcher Zeitung

"Een Mozart ensemble met waarschijnlijk momenteel zonder gelijke in de opera wereld. Hartstochtelijke applaus op het einde. "Das Opernglas


Geluids Format: PCM STEREO, dts-HD - Beeld Formaat: 16:9, 1080i FH
Ondertiteling: FR, GB, DE, ES, IT, JP - Speelduur: 200 mins

Barcode:
807280149692