Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Ramon Ortega Quero: Shadows
CD
Ramon Ortega Quero: Shadows
Release datum:
02-11-2010
Label:
Solo Musica
Omschrijving:
Hobo Concert CD
Art.nr.:
SM142
Discs:
1
Inhoud:
Ramón Ortega Quero - "Shadows"

Met Louise Buchberger, Peter Kofler.
Werken van: Charles Dieupart, Antonio Vivaldi, Michel Blavet, Francesco Maria Veracini

"Ik heb dit bijzondere programma opgenomen vanwege mijn liefde voor barokmuziek. Toen de mogelijkheid van deze opname zich voordeed, heb ik gezocht naar mijn favoriete stukken uit het Franse en Italiaanse repertoire. En kwam uiteindelijk uit op deze werkelijk fantastische combinatie. We hebben drie Italiaanse sonates en drie Franse stukken opgenomen, teneinde de gelijkenissen en de verschillen tussen beide stijlen weer te geven. In die tijd trokken muzikanten al door Europa op zoek naar nieuwe stijl invloeden om zichzelf en hun kunst te verrijken. Alle zes stukken zijn perfecte voorbeelden van de Franse en Italiaanse stijl, met hun bijzonderheden maar ook hun gemeenschappelijke aspecten. "- Ramón Ortega Quero

Ramón Ortega Quero heeft een gedegen opleiding gevolgd bij Miguel Quirós, op het
conservatorium in zijn geboortestad Granada. Quero werd lid van het Andalusische
Jeugdorkest toen hij twaalf jaar oud was. In 2003 maakte de hoboïst een belangrijke stap toen dirigent Daniel Barenboim hem accepteerde als lid van de East-West Divan Orchestra. Sinds de toetreding tot het orkest, bleef Ramón Ortega Quero een enthousiast lid bij de repetities en bij vele concert optredens. Gregor Witt, hoboïst bij de Barenboim Berliner Staatskapelle, nam de begaafde jonge man onder zijn hoede en fungeerde als een mentor in zijn artistieke ontwikkeling.

Een hoogtepunt in de carrière van Ramón Ortega Quero's was het winnen van de eerste prijs op het ARD Music Competition in München september 2007. Leden van de jury waren erg onder de indruk van de inspiratie en het foutloze spel van de prijswinnaar in zowel de verplichte als optionele stukken, met inbegrip van de Mozart en Richard Strauss concerten.

Sinds het voorjaar van 2008, is hij solo hoboïst van het Beierse Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks onder leiding van chef-dirigent Mariss Jansons.
Barcode:
4260123641429