Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Trio Opus 100:Schubert
Trio Opus 100:Schubert
Release datum:
02-11-2010
Label:
Solo Musica
Omschrijving:
Concert CD
Art.nr.:
SM145
Discs:
1
Inhoud:
Trio opus100 - "opus 100"

Franz Schubert
Piano trio Es major op. 100 - Piano sonata in
A major op. 120
Niet alleen de monumentale lengte van Schubert's opus 100 maakt het werk tot een hoogtepunt in het geschiedenis van de muziek, maar tevens vormt het ook een hoogtepunt in het pianotrio genre. Hiermee aan de slag gaan voelt als de planning van de beklimming van de Mount Everest. Maar voor een onlangs opgericht ensemble met hun eerste cd-opname voelt het als de beklimming van de Everest zelf. En dan ook de beslissing nemen om alle herhalingen te spelen, in een poging om des te meer te genieten van de spreekwoordelijke Schubert's 'hemelse lengte’.

De opname van Schubert's "kleine" piano sonate in A groot op. 120 vond bijna tien jaar geleden plaats, in Juni 2001. Net als de E flat major trio, is dit werk niet afhankelijk van dialectische beperkte contrasten van stemming of gedetailleerde motieven. De thema's zijn niet elkaars tegenpolen, maar herhalingen van hetzelfde idee. Dit soort expressieve dubbelzinnigheid maakt Schubert tot een echte romanticus en onderscheidt hem van het klassiek bipolaire denken van Beethoven.

Trio opus100
Oliver Schnyder, Marina Yakovleva en Claudius Herrmann hebben onlangs Trio opus100 opgericht. Zij maakten hun debuut in de St. Petersburg Philharmonic Hall in 2009, met de uitvoering van Schubert OPUS 100. Op uitnodiging van het Tsjaikovski Symfonie Orkest van Radio Moskou, zullen zij onder leiding van haar dirigent Vladimir Fedoseyev in januari 2011 een uitvoering verzorgen.

Oliver Schnyder, piano
Sinds zijn solo debuut met het Tonhalle Orchestra onder leiding van David Zinman op het Orpheum Festival, is de pianist Oliver Schnyder vandaag de dag bezig met het nastreven van een wereldwijde muziek carrière.

Claudius Herrmann, violoncello
Cellist Claudius Herrmann is de cellist van het Orkest van de Opera van Zürich sinds 1992. Als kamermusicus, treedt hij op muziekfestivals zoals die in Luzern, Gstaad, Ascona, Kuhmo en Prades

Marina Yakovleva, viool
Marina Yakovleva's optredens met verschillende Russische symfonieorkesten leidde haar succesvol door heel Rusland.
Barcode:
4260123641450