Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Gelius, Micaela:Piano Night Pieces
Gelius, Micaela:Piano Night Pieces
Release datum:
02-11-2010
Label:
Solo Musica
Omschrijving:
Piano Concert CD
Art.nr.:
MA505
Discs:
1
Inhoud:
Micaela Gelius - “Piano Night Pieces”
http://www.micaelagelius.de

o.a. Chopin, Schumann, Debussy


De nacht fascineert mensen in alle culturen. Het is de oorspronkelijke positie waaruit het licht en het leven geschapen werden. In Genesis staat geschreven: "De aarde nu was woest en ledig, en duisternis was op den afgrond". Duisternis wordt met het demonische, bedreigende, angstaanjagende en met de dood geassocieerd, maar kan anderzijds tevens veiligheid en comfort symboliseren. Voor de romantici was de natuur niet meer zo als in de klassieke muziek, alleen een object van contemplatie, maar om waar te nemen met alle zintuigen.

De pianiste Micha Gelius , geboren in München, kreeg grote internationale erkenning met het door haar in 1999 opgerichte Gelius Trio. Dat ze ook een kunstenaar van formaat is als soliste, maakt ze op indrukwekkende wijze duidelijk met haar nieuwe cd ‘Piano Night Pieces'.

Haar bijzondere liefde betrof altijd al de Romantische en Impressionistische piano muziek. Voor de romantische dichters en componisten behoorde de nacht met zijn ambivalentie tot de favoriete onderwerpen. Micaela Gelius is in staat via haar tonale rijkdom aan al deze tinten uitdrukking te geven. Het varieert van melancholische tot zeer virtuoze en expressieve uitvoeringen.

Op deze CD registreerde zij werken van alle grote componisten uit de
Romantiek: Chopin, Schumann, Debussy, Listz, Grieg en nog veel meer ...

Barcode:
4260226585057